Jdi na obsah Jdi na menu

Výsledky 2023

Téma loňského ročníku soutěže bylo ROSTLINY PARAZITICKÉ A POLOPARAZITICKÉ a je bohužel nutno konstatovat, že pokles zájmu o tuto soutěž pokračuje. Zasláno bylo pouze 12 soutěžních fotografií od 3 autorů (všichni členové pobočky).

O vítězství v soutěži se tedy podělili všichni její účastníci, a to takto: vítězkou kategorie „Vzácnost nálezu“ se stala A. Frolíková se snímkem Orobanche alba, v kategorii „Krása květů zblízka“ zvítězila L. Hráčková s fotografií Orobanche sp. a v kategorii „Romantická náladovka“ Z. Vojtíšková se záběrem Cuscuta epithymum. Všem výhercům gratulujeme a doufáme, že letošní ročník atraktivitou tématu povzbudí k zapojení i členy, kteří nepatří k častým účastníkům naší fotosoutěže!

Pro ročník 2024 vyhlašuje výbor pobočky téma TVAROVÉ A BAREVNÉ ODCHYLKY ROSTLIN, tedy všechny možné fasciace, pelorie, čarověníky, nádory, hálky, albinismus atd.

Do soutěže mohou být přihlášeny pouze fotografie pořízené na území Ústeckého nebo Libereckého kraje v posledních třech sezónách, tj. v rocích 2022 – 2024. Softwarové úpravy jsou povoleny, jen pokud nemění charakter snímku (tedy např. ořez, doostření, úprava expozice, ne však např. výměna pozadí); naprosto je vyloučena tvorba obrázku prostřednictvím umělé inteligence! U každého soutěžního snímku musí být údaj o datu pořízení a lokalitě, případně název druhu, je-li určen. Účastí v soutěži dává autor souhlas s uveřejněním svého díla na stránkách pobočky, autorská práva mu samozřejmě nezanikají. Soutěž bude vyhodnocena nezávislou porotou do konce roku, výsledky budou slavnostně vyhlášeny na výroční členské schůzi. 

Fotografie jsou přijímány pouze v datové podobě. Soutěžní snímky v maximálním počtu 5 zasílejte do konce prosince na adresu jednatele pobočky elektronickou poštou nebo přes www.uschovna.cz.

Soutěž je otevřená, účastnit se mohou jak členové, tak i nečlenové pobočky. V případě extémně malé účasti si výbor pobočky vyhrazuje právo soutěž zrušit (což bychom velmi neradi – foťte, posílejte!).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakt

Severočeská pobočka ČBS

Oblastní muzeum Chomutov
Palackého 86
430 01 Chomutov

www.facebook.com/spcesbotspol

+420 474 651 251

spbotspol@gmail.com